Здравословни и питателни храни

Като производител на хранителни продукти ние носим отговорност към нашите потребители в три направления: здравословно и пълноценно хранене, качество на продуктите и безопасност на храните, и свързаната с тях прозрачност на информацията и комуникацията.

Ние се стремим непрекъснато да подобряваме хранителните качества на продуктите, които произвеждаме. Тези подобрения включват:
    • Намаляване на замърсяванията от отпадните вещества
    • Намаляване на наситените мастни киселини
    • Намаляване на изкуствените подобрители на вкуса
    • Намаляване на съставките, които са алергени, и могат да бъдат избегнати при производството
    • Произвеждаме продукти с по-ниско съдържание на сол
    • Произвеждаме продукти с по-ниско съдържание на мазнини
    • Произвеждаме продукти за включване в диета при специфични чувствителности към храни
    • Произвеждаме продукти само с натурални аромати

    Не всички мазнини са еднакви – намаляване на наситените мастни киселини

    Казано накратко, нашите продукти стават по-хранителни и здравословни, когато заменим наситените мастни киселини с ненаситени мастни киселини. От 2006 г. насам чрез използването на специфичен вид слънчогледово олиа (HOSO) с високо съдържание на ненаситени мастни киселини, ние постепенно намаляваме съдържанието на наситени мастни киселини в нашите чипсове и специалитети с повече от 53%.  Съдържанието на ненаситени мастни киселини ще бъде увеличено и  в бъдеще от други подобрения в производството, в които ще инвестираме.

    Страхотен вкус без изкуствени добавки

    От 2007 г насам намалихме с 98% и изкуствените овкусители (например натриев глутамат) в продуктите с нашите марки. Тази промяна беше осъществена без от нея да пострада отличният им вкус.

    Натурален вкус

    Нашите потребители все по-често търсят хранителни продукти, които са приготвени с естествени аромати. По тази причина, от 2009г. насам използваме само натурални аромати във всички нови продукти с нашите марки, които разработваме и пускаме на пазара. На голяма част от съществуващите ни до този момент продукти променихме рецептите и използваме също натурални аромати.Днес  повече от половината ни продукти са приготвени изцяло с натурални аромати.

    Нашите планове за бъдещето

    • Да увеличим допълнително употребата на HOSO (слънчогледово олио с високо съдържание на ненаситени мастни киселини) при приготвянето на чипс и специалитети
    • Да увеличим броя на продуктите с намалено съдържание на сол и мазнини
    • Да увеличим още броя на продуктите, които се приготвят по рецепти с изцяло натурални съставки
    • Да доразвием прозрачността в комуникацията с нашите потребители като добавим на лицето на всички опаковки информацията за съдържанието на хранителни вещества в порция от 30г за съответния продукт
    • Да разработим повече опаковки за единична консумация с малки порции